Cinemateca

Filme documentare 

colectie impresionanta de peste 650 documentare subtitrate in lb romana

Desene animate

dublate in lb romana

Opera online Spectacole complete

Biblioteca digitala


beletristica, stiinta si tehnica, paranormal,carti audio, harti


Turism virtual

Viziteaza in fotoliul de acasa cele mai fascinante locuri si muzee din lume. Calatorie virtuala in 360grade

 

Radio

ZIDUL CU MUZICA 

Daca te plimbi cu mouse-ul peste fotografii apare numele artistului si cu un click poti vedea/asculta discografia.


brand de tara

CALENDAR CRESTIN ORTODOX

Acesta este un calendar -enciclopedie, pe mai multi ani.
Cu un singur click pe ziua respectiva afli pe scurt viata 
sfantului sarbatorit si alte informatii biblice interesante.

Cursuri online de LIMBA ROMANA

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni lansează programul „Curs de Limba Română”, cu scopul de a promova studiul limbii române în comunităţile româneşti de peste hotare.

Proiectul prezintă un caracter inedit, numărându-se printre puţinele resurse electronice disponibile care permit accesarea şi parcurgerea gratuită a unor module de studiu a limbii române.

Cursul se adresează românilor aflaţi în afara graniţelor care vorbesc limba română, însă nu au studiat într-o instituţie de învăţământ cu predare în limba română, precum şi celor care doresc să dobândească şi să îşi perfecţioneze cunoştinţele gramaticale şi de lexic.

Portalul vizează stimularea capacităţii de înţelegere, de dialog şi de asimilare a unei pronunţii corecte în limba română, fiind structurat în 3 module şi 30 de lecţii, formulate în funcţie de gradul de dificultate abordat. Cursul nu necesită cunoştinţe avansate de folosire a computerului, iar exerciţiile şi textele sunt însoţite de materiale audio şi ilustraţii care facilitează parcurgerea lor.

Acest portal poate reprezenta un instrument util atât pentru studiul individual, cât şi în cadrul orelor de limba şi literatura română.

Accesarea lecţiilor şi a modulelor este gratuită şi se poate face direct  AICI sau introducând in browser adresa http://www.dprp.gov.ro/elearning/.

Invităm presa de limba română şi mediul asociativ românesc din întreaga lume să susţină mediatizarea acestui portal ce are drept scop promovarea limbii române peste hotare.

Cursul de Limba Română a fost realizat cu sprijinul DRP, în cadrul unui proiect propus de Liga pentru Utilitate Publică.

Sursa: www.drp.gov.r