Comunitatea romanilor din Egipt, este constituita dintr-un nucleu activ care incearca sa uneasca mini-grupurile romanesti  formate in orasele egiptene si sa actioneze ca un liant in cadrul diasporei romane din aceasta tara.

Datorita faptului ca multe spatii virtuale abundau de romani stabiliti in Egipt care doreau sa intre in contact cu ceilalti s-a impus necesitatea crearii unui forum al lor. Ulterior, numarul acestor forumuri a crescut din nevoia de exprimare libera pe diverse teme.
Totusi forumul, ca spatiu de expunere a unor puncte de vedere/povesti personale, prin lungimea topicurilor si calitatea participantilor, nu  poate pune intotdeauna la dispozitie informatii 100% garantate. In aceasta idee s-a creat website-ul „Egiptul prin ochii nostri”.  Aici informatia (preluata din surse oficiale  sau in baza consultatiilor cu profesionisti din diverse domenii) e sistematizata, obiectiva, inofensiva.

Constructia website-ului s-a realizat intr-un mediu controversat si oarecum ostil, dar creatorul si-a dus munca pana la capat  si rezultatele nu au intarziat sa apara. Website-ul reprezinta de fapt munca unui singur om pentru toti ceilalti si in special pentru cei ocupati care doresc sa citeasca articole la obiect si care  apreciaza calitatea.

Blogul „Egiptul prin ochii mei” a aparut in noiembrie 2009, la cateva luni dupa finalizarea website-ului din nevoia unei exprimari personale a autorului si a altor romani din comunitate. Daca site-ul „Egiptul prin ochii nostri” are un caracter impersonal, blogul „Egiptul prin ochii mei” s-a dorit a fi o completare la articolele de pe site intr-o maniera subiectiva tratand totodata si alte subiecte fara legatura cu Egiptul.  Acesta a fost si motivul pentru care ambele au functionat in paralel aproape 2 ani de zile.

Exemplul blogului Egiptul prin ochii mei a inspirat alti membri ai comunitatii romanesti din Egipt care au decis sa-si creeze propriile lor bloguri (listate in pagina Comunitate a prezentului website).

In timp, s-a cristalizat nevoia de unificare a celor doua spatii virtuale, multi cititori fiind descumpaniti de prezenta site-blog la adrese diferite desi autorul este acelasi. Astfel am decis includerea unei pagini de blog direct in website-ul „Egiptul prin ochii nostri” aflat la adresa www.egiptul.ro.  Paginile website-ului isi vor pastra obiectivitatea ca si pana acum, singura rubrica subiectiva fiind pagina de blog(pagina de pornire), reflectand propriile mele ganduri si sentimente.

Din pacate vechiul blog „Egiptul prin ochii mei” nu a putut fi transferat pe site, articolele ramanand la adresa www.egiptulblog.yolasite.com. Adresa www.egiptul.com va fi folosita pentru website (timp de 1 an), alaturi de www.egiptul.ro


Doresc sa multumesc pe aceasta cale tuturor cititorilor si vizitatorilor website-ului si blogului, a tuturor celor care mi-au scris ori au comentat. Avand in vedere ca timpul  petrecut in organizarea si editarea acestor spatii virtuale precum si efortul (substantial) sunt neremunerate (activitatea devenind mai curand un hobby) este cu atat mai important pentru mine sa primesc aprecierile voastre!

D.F.