Browsing Archive: July, 2011

Cafeneaua 007-Alexandria

Posted by Egiptul Ro on Friday, July 29, 2011, In : oameni si locuri 

In Alexandria, in zona podului Stanley s-a deschis in 2010 o noua cafenea, care se alatura noului set de cafenele moderne ale zonei. Urmare a noii legi de interzicere a fumatului in locurile publice –lege emisa si aplicata in Alexandria sub indrumarea fostului guvernator – Cafeneaua-restaurant 007 a fost inchisa la putin timp dupa inaugurare ca urmare a  nerespectarii ordinului guvernatorului si continuarii fumatului cu narghilea.

Revolutia din ianuarie 2011 a adus o mare relaxare in rand...

Continue reading ...
 

Etimologia cuvantului "smecher"

Posted by Egiptul Ro on Thursday, July 21, 2011, In : oameni si locuri 
Era o vreme când saşii din Siebenburgen, cum i se mai spune Transilvaniei (adică regiunea celor şapte cetăţi: Braşov, Bistriţa, Sebeş, Sibiu, Sighişoara, Mediaş şi Cluj), treceau Carpaţii pentru schimburi comerciale şi ajungeau şi în zona Drăgăşanilor, de unde cumpărau vin. Ofereau la schimb articole de meşteşugărie, pe care saşii le produceau de o calitate recunoscută în toată Europa.

Oltenii din Drăgăşani au găsit repede o modalitate să-i păcălească pe negu...

Continue reading ...
 

despre "viitorul de aur al Romaniei"

Posted by Egiptul Ro on Thursday, July 14, 2011,
Probabil ca nu as fi acordat prea multa atentie subiectului Bacalaureat 2011daca nu mi-ar fi atras atentia cateva articole foarte pertinente. Rezultatele Bacalaureatului ca si rezultatele examenelor de titularizare nu fac nimic altceva decat sa reflecte nivelul la care a ajuns societatea romaneasca.

Imparatul este gol!

"Febra condeiului centrat pe problematica bacalaureatului a cunoscut in ultimele zile cote specifice abordarii marilor drame ale fiintarii. Analisti care nu cunosc realitatea inv...
Continue reading ...
 

Zanilli’s

Posted by Egiptul Ro on Thursday, July 7, 2011, In : oameni si locuri 
Cel mai cunoscut restaurant cu specific mexican din Alexandria a fost pana nu demult Chilli’s.  Nu pot spune ca am fost client fidel Chilli’s intrucat il consider un local pentru gurmanzi unde meniul este gustos dar mult prea mare si consistent pentru gusturile noastre. Preturile la Chilli’s sunt si ele “hot” dar proportionale cu cantitatea. Pentru mine, Chilli’s este un local ce pune foarte mult accent pe ceea ce servesc si mai putin pe modul in care servesc ori ambianta.

Un resta...

Continue reading ...
 

Lectii de viata: din folclorul japonez

Posted by Egiptul Ro on Monday, July 4, 2011, In : sanatate 
Cu mult timp in urma, intr-un satuc, se gasea un loc cunoscut drept “Casa celor 1000 de oglinzi”.
Un catelus mititel, vesel din fire, afland de acest loc, s-a hotarat sa-l viziteze. Cand a ajuns, sarea fericit pe scari si a intrat in casa. S-a uitat pe hol cu urechiusele ridicate si dand din coada.
Spre marea sa surpriza, s-a trezit privind la alti 1000 de catelusi fericiti, care dadeau din coada ca si el.
A zambit, si a primit inapoi 1000 de zambete, la fel de calde si prietenoase. Cand a ...

Continue reading ...
 
 

 ©Nefertiti: andrei-art@com