Revolutia egipteana din 2011 mi-a lasat un gust foarte amar vis a vis de mass-media internationala, care sub stindardul “libertatii de informare” nu face decat sa dezinformeze dupa cum o impun interesele marilor puteri. Spre exemplu, purtatorii de stindard american CNN, Al Jazeera, pornesc campaniile, dau titluri, catalogheaza, iar celelalte canale preiau intocmai informatiile si teoriile. Nimeni nu indrazneste sa iasa din front...

Astfel, eram stupefiata sa vad cum straini care nu au nici o legatura cu aceasta tara, incearca sa-mi explice de la distanta, mie unui expat rezident in Egipt, o realitate pe care presupuneau ei ca o traiam eu si familia mea in Egipt, si asta doar pentru ca au vazut la TV!!!

Istoria se repeta din nou, in aceste zile in care poporul egiptean a reusit sa rastoarne un regim islamist ce ameninta sa transforme tara intr-un al doilea Iran!

Iata ca dupa un miting pasnic de protest care a adunat de asta data(mitinguri de protest aveau loc in Egipt in fiecare saptamana) un numar record de 31 milioane egipteni toti cerand plecarea Fratiei Musulmane de la putere, CNN decreteaza stupefiant: “Lovitura de stat a armatei” ignorand milioanele de egipteni aflate in piete, ignorand piataTahrir plina ochi (care in timpul Revolutiei din ianuarie 2011-parea (dupa spusele acelorasi reporteri CNN) plina cu un milion de egipteni dar acum la fel de plina era numai doar cu cateva zeci de mii (??? )– despre capacitatea Pietei Tahrir se stie ca nu poate depasi 300.000  persoane).

Stupoare pt SUA ca egiptenii si-au luat din nou puterea in maini dupa un an de tentative de islamizare a noului regim de la Cairo! America, aparatoare a democratiei (oare pe cine mai pacaleste aceasta fatada???) este consternata de faptul ca armata a intervenit in sprijinul maselor si ca oamenii americanilor au fost pusi la colt...

Am trait mereu cu impresia ca SUA nu-si doreste islamizare, nu-si doreste  parteneri ca cei din Iran, dar politica lor pare a fi mult mai perfida (poate in ideea de a instaura sisteme opresive in tarile din Middle East pentru ca apoi sa aiba pretext de a interveni in forta si a aparea drept niste “salvatori” planetari)..e drept ca o asemenea politica poate fi o arma cu doua taisuri.
Este clar ca SUA “i se rupe” de democratie altfel ar fi ridicat problema drepturilor omului in China in timp ce China este o tara prietena SUA.

In timp, am mai descoperit si alte lucruri stupefiante, in sensul ca multi islamisti extremisti bine infipti in noul sistem “democratic” egiptean au familii in SUA, au cetatenie americana. Deci extremisti islamici de origine araba, dobandesc cetatenie americana, si apoi se instaureaza in partide si pozitii cheie in Egipt...tot felul de asemenea specimene cu barbi lungi si tichiuta, propovaduind jihadul bantuie SUA in perfecta legalitate asta in conditiile in care un roman nu poate obtine in SUA nici macar o viza turistica!!! Nu mi se pare normal...

Domnul Morsy & co au facut numeroase drumuri in SUA unde probabil a fost “instruit” in spiritul dorit de SUA. Normal ca SUA nu-i convine sa se trezeasca cu alti parteneri de discutii, probabil mai putin flexibili.