Prin acest post voi deschide seria articolelor care ne-ar putea impulsiona sa ne modificam obiceiurile nu de dragul ecologiei-privita cu ironie ca subiect mult prea abstract pentru noi ci in ideea de a iesi dintr-un cerc vicios al comoditatii care ne sorteste inecarii in propriile gunoaie.

Preocupati "sa alergam ca sa ajungem nicaieri" scapam din vedere lucrurile frumoase, esentiale care ne inconjoara si respectul pentru ele . Natura este creatia Divinitatii, cel mai perfect 'proiect" oare de ce omul tine neaparat sa o ciunteasca sau distruga cu ignoranta, rautatea, indolenta, comoditatea sa?

Iata un mesaj interesant din ciclul emailurilor care merita pastrate si puse in aplicare:"Stiti unde se arunca uleiul din tigaie dupa o friptura facuta acasa ? Chiar daca nu facem foarte des friptura, cand o facem, aruncam uleiul folosit in chiuveta, nu-i asa? Aceasta e una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face!

De ce o facem? Pur si simplu pentru ca nu e nimeni care sa ne explice cum se face corect. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa asteptam sa se raceasca si sa il punem in sticle de plastic, sau de sticla, sa punem dopuri la sticle si sa le aruncam la gunoi.
UN LITRU DE ULEI aruncat in apa creeaza APROXIMATIV UN MILION DE LITRI DE APA NON POTABILA, CANTITATE SUFICIENTA PENTRU O PERSOANA PENTRU 14 ANI. "