Latino Cafe

Pe faleza alexandrina, in zona Glym , chiar pe malul marii, s-a construit un complex modern care coboara in trepte. Aici exista mai multe restaurante si cafenele: unul libanez-Libanero, celebrul restaurant de lant, egiptean : Studio Misr , si pe nivelul cel mai de jos-chiar la gura marii, celebra cafenea Latino Cafe.
Latino Cafe are o surata in zona Downtown la iesirea din Alexandria dar respectiva cafenea nu s-a impus in mod deosebit in peisajul urban, datorita locatiei. De ce este cafeneaua Latino atat de cautata? In primul rand datorita locatiei. De-a lungul falezei de 20 km nu exista decat cateva asemenea locuri, iar daca urmarim standardele internationale putem reduce numarul localurilor la doar 3: View cafe –la Mediterranean Azur hotel, “007” –despre care povesteam in alte articole, si Latino cafe.
Latino Cafe are un spatiu generos bine amenajat si desi a suferit si inca mai sufera in sezonul rece din cauza valurilor mari care adesea ii inunda terasa, ramane o cafenea cocheta. Ambientul nu are neaparat un stil aparte, este un melanj. Alternanta sofale, scaune si mese din fier forjat este placuta si e prezenta in special pe terasa. Cafeneaua are si un kids corner unde cei mici isi pot consuma energia.

Terasa este foarte lata si inconjoara restaurantul fiind deschisa catre mare. Aici se poate fuma in voie shisha si atunci cand sunt meciuri de fotbal plasmele fixate in peretii exteriori devin vedetele serii.
Localul este placut ziua pt faptul ca nu este aglomerat insa magia apare seara atunci cand toate lampile si ghivecele de flori incep sa-si imprastie lumina blanda, pe terasa. La caderea noptii  marea e si ea prezenta prin briza racoroasa si muzica valurilor iar luminile rasfrante ale Complexului San Stefano nu fac decat sa-i sporeasca farmecul.
Latino Cafe este o cafenea scumpa datorita faptului ca exista un min charge impus (35-40 lire) dar acest fapt nu pare sa inconvenienteze publicul: Latino Cafe e intotdeauna plina in serile de vara.

Libanero- bucatarie orientala de exceptie

Atunci cand dorim sa luam masa in oras si vrem sa gustam preparate orientale, noi alegem Libanero, un restaurant cu specific libanez, care in Alexandria se afla tot in cadrul complexului Glym.  Restaurantul are o atmosfera placuta, cu influente desigur orientale, iar vederea catre mare ii sporeste farmecul, facand-ul cel mai ravnit loc de luat masa langa mare, in sezonul rece. Ferestrele aflate deasupra marii stau deschise atunci cand vremea o permite iar briza adie in intreg localul.
Printre preparatele mele preferate la Libanero se numara chiftelele, placintele cu branza si ierburi, si cafeaua turceasca cu nutella. Platourile sunt generoase si foarte gustoase indiferent de alegere.

De Ramadan, Libanero organizeaza Eftar-(mese specifice) si ceea ce difera de restul meselor Eftar din Alexandria este meniul gustos, si deja renumita konafa cu mango si frisca – un platou traditional reinventat, racoros si infinit mai usor (konafa traditionala se face cu unt, sirop de zahar si eventual nuci sau crema de lapte). In plus, startul eftar-ului se simte altfel atunci cand localul este inundat de lumina rosiatica a apusului, in timp ce soarele se afunda in mare. Incercati un iftar la Libanero in acest Ramadan si veti ramane cu o amintire de neuitat: specificul oriental, soarele in apus ..si bine-meritata masa dupa o zi torida de post negru.

**

De obicei publicul care vine in complexul Glym alege Latino cafe – pentru a lua o cafea si a sta in aer liber si Libanero pentru a lua masa si atunci cand e destul de frig pe terasa Latino. Trebuie mentionat faptul ca ambele localuri apartin aceluiasi patron si spre deosebire de Studio Misr (un restaurant de lant cunoscut) care se afla si el in acelasi complex Glym, dar este mereu gol, atat Latino cat si Libanero sunt mai mereu pline.
Parcarea este disponibila in fata complexului, pe corniche.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Photo slideshow generated with Smilebox