In Alexandria exista doua restaurante cu specific spaniol, a caror bucatarie este una de exceptie.

Primul restaurant-cafenea “De la Vega” s-a deschis acum multi ani in zona Downtown –vis a vis de Carrefour intr-un micut si cochet mini-mall numit Miraj Mini Mall. De la deschidere multe maini s-au perindat prin bucataria restaurantului, pentru ca anul trecut sa avem parte de un bucatar cu adevarat bun. Spatiul este pitoresc si are forma unei terase semiinchise, cu vedere in curtea interioara a Mall-ului unde troneaza o piscina decorativa si flori tropicale. Locul are farmecul sau datorita combinatiei rustic-modern, cu canapele in piele alba, lemn inchis la culoare si colturi intime decorate in stilul spanish Maur. Mi-au placut in mod deosebit un separeu in nisa caruia troneaza un decor din piatra imitand o usa maura plina de arabescuri. Este drept ca nu am mai frecventat restaurantul respectiv in ultima perioada, datorita noului branch din oras, dar indraznesc sa cred ca in continuare preparatele sunt la fel de delicioase indiferent ca vorbim de bucatarie spaniola, orientala sau internationala.

Noul De La Vega s-a deschis pe Corniche in zona Glym. Are vedere la mare dar se afla de cealalta parte a falezei alexandrine. Noul “De la Vega” are un stil mult mai modern, cu mobilier minimalist insa exceptionala dantelarie din piatra care decoreaza o parte din pereti ne mai duce inca cu gandul la stilul spaniol –maur.
Per total impresia ramane aceea de super modern iar muzica ambientala este tip muzica house. Aici am auzit chiar si cateva hituri romanesti (Alexandra Stan).
La capitolul culinar, restaurantul sta excelent. Toate felurile pe care le-am comandat aici au avut o savoare aparte insa noi am fost incantati in mod deosebit  de gratarul de vita in sos de creveti. In restaurant se poate fuma shisha (narghilea) doar la parter in zona deschisa. Preturile la De la Vega sunt medii spre ridicate.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize a free picture slideshow