Lantul de restaurante Spectra, probabil foarte cunoscut in Cairo si-a deschis in Alexandria doua branch-uri. Primul a aparut cu mai bine de un an in urma, si nu l-am testat initial, datorita locatiei (complexul Downtown e cunoscut pentru supermarket-ul Fathalla si salile de nunti). Al Doilea Restaurant Spectra  a aparut relativ recent in Gradinile Montazah un lucru benefic pentru vizitatorii gradinii care pana nu demult nu aveau un local curat si civilizat unde ar fi putut manca/bea un ceai/o cafea, etc.

Localurile Spectra ne imbie cu o bucatarie internationala extraordinar de bine asezonata cu salate. Cred ca este singurul loc din Egipt unde poti consuma o salata gustoasa si sanatoasa. Portiile la Spectra sunt foarte mari si aproape mereu insotite de salate proaspete, ceea ce este o noutate in cultura gastronomica egipteana axata  pe carne, orez, legume sotate si muraturi.

Preturile Spectra sunt si ele cele mai mici din oras iar varietatea meniului e surprinzatoare. In momentul in care primesti un meniu de 20-30 pagini doar pt masa + altul de vreo 10-15 pagini de bauturi si dulciuri este chiar greu sa te hotarasti ce sa alegi.  Noi am incercat mai multe feluri dar ne-am oprit in final la la cele vegetariene, ori cele cu pui/vita. Din pacate, ca in marea majoritate a restaurantelor cu bucatarie combinata, platourile cu peste /fructe de mare nu sunt deloc pe masura asteptarilor.

Dulciurile Spectra se impart si ele, ca de altfel toate dulciurile din Alexandria in doua categorii : a) clasice - pe baza de cheesecake- acestea sunt si gustoase pentru simplul fapt ca sunt foarte populare si orice bucatar egiptean se pricepe la ele b) dulciuri mai putin cunoscute, gen blue cake-gustos dar poate usor uscat ori tiramisu-care nu este decat un fel de brownies cu crema de ciocolata si nu are nici o legatura cu un tiramisu original (plicurile Dr Oetker au rezultate de 100 ori mai bune). Despre dulciuri voi reveni intr-un alt articol.

Ca design interior si ambient, toate restaurantele Spectra au acelasi stil propriu ce ne duce cu gandul la bistrot-urile frantuzesti: o placuta combinatie de candelabre si lampi moderne pt fiecare masa, lemn inchis si postere pitoresti cu fatade de cafenele si pravalii pariziene de alta data. Unul din atuurile principale ale Restaurantului Spectra din Montazah este generoasa terasa deschisa de pe acoperis cu vedere 360 grade catre mare, gradini si Palat.

In concluzie, Spectra este un loc ce merita incercat atunci cand esti flamand iar Spectra Montazah e pur si simplu un refugiu unde poti scapa de trafic, aglomeratie, praf, zgomot, kitsch, etc.

Click to play this Smilebox photo album
Create your own photo album - Powered by Smilebox
Photo album customized with Smilebox