Sami Yusuf declarat de revista Times „Cel mai mare rock star al Islamului” va sustine un concert la Cairo in 11 iunie, orele 20.00

Sami Yusuf este un interpret si compozitor britanic de origine azera. S-a nascut in Teheran dar si-a petrecut copilaria si adolescenta la Londra. Inca de la varsta de 3 ani a inceput sa compuna iar la 9 ani deja canta pe scena. Momentul care i-a marcat cariera muzicala a fost acela in care tatal sau i-a dat spre studiu un manual despre tombak (instrument muzical persan). Intors de la cafenea tatal constata ca fiul sau deja terminase manualul (care lua luni de studiu elevilor sai).

In adolescenta Sami a fost profund marcat de clasici, in special Chopin si Mozart. El a studiat si cantat la mai multe instrumente: santoor, pian, vioara, oud, setar, tar si daf. Va alege cariera muzicala celei de avocat, fiind insa decis sa realizeze ceva "demn si respectabil". Fiind spiritual legat de religia sa, Yusuf s-a simtit dator sa impartaseasca artistic propriile sale sentimente cu fratii musulmani, in special dupa 11 Septembrie 2001.

Albumul sau de debut “Al-mu’allim” a fost lansat cand Sami avea 23 ani si s-a vandut in 2 milioane de exemplare. Astfel, el devine pionierul unui trend muzical numit "Islamic pop". Dupa lansarea celui de-al doilea album “My Ummah” in 2005, Yusuf a fost supranumit de revista Time  "cel mai mare rock star al Islamului" pentru succesul avut mai ales in randurile tinerilor musulmani din intreaga lume.

Artistul se implica in initiative umanitare sustinand organizatiile Islamic Relief si Save the Children.

Artistul interpreteaza in mai multe limbi: araba, engleza, malay, urdu, farsi, turca, iar melodiile sale sunt renumite pentru spiritualitatea lor. Un artist de talie mondiala, Sami a avut turnee in jurul lumii sustinand concerte in Europa si Asia.

Ultimul sau album intitulat “Wherever You Are” a fost lansat in Oct 2010 si reprezinta o noua evolutie a muzicii sale catre un mesaj universal transmis intregii omeniri indiferent de religie.
Sami - aflat pe lista "celor mai influenti 500 musulmani ai lumii”- a dezvoltat un nou stil muzical „spiritique” un blend de sunete occidentale si orientale si o noua filosofie muzicala.

Noul sound este considerat de artist drept o declaratie a ceea ce doreste sa sustina de acum inainte: muzica drept facilitator al aprecierii spirituale indiferent de rasa, religie ori sex. In ultimul sau album Sami pune accent pe unitate, iubire si coeziune sociala.  Cu exceptia melodiilor “No Word is Worthy”, “You Came To Me” si  "Salaam"(ultimul fiind mai curand o oda umanitara) albumul de 12 piese a fost conceput a atrage mai putin continut religios(islamic).
Muzica poate vorbi tuturor oamenilor de orice religie, sex, varsta”. Ceea ce cant trece de granitele culturale si nationale, unind oamenii in numele pacii. Nu cred intr-o civilizatie crestina, occidentala ori islamica; Cred in civilizatia umana din care facem cu totii parte.”

Mai multe despre Sami Yusuf la
http://en.wikipedia.org/wiki/Sami_Yusuf

O parte din incasarile acestui concert va fi donata unei organizatii dedicata reabilitarii copiilor bolnavi de cancer. De asemenea, toate incasarile obtinute in urma difuzarii melodiei sale „In Every Tear He is There” vor fi donate victimelor catastrofelor naturale din diverse parti ale lumii.

Biletele se vor pune in vanzare in reteaua de librarii Diwa. Costul unui bilet este de 200 L.E (Standard) si 400 L.E (VIP). Achizitionarea in avans se poate face online la http://www.tazkarty.net/details.aspx?event_id=147