Ce e de facut atunci cand te “aduni” tarziu de pe drumuri esti sleit de putere si mort de foame? In conditiile in care nu ai nimic pregatit acasa te orientezi instinctiv catre un fast food gen Mc Donalds, KFC, Hardees ori un take away cu shaworma/kebab. Diferenta/vestea buna este aceea ca in Alexandria chiar exista un loc placut unde poti savura o shaworma gustoasa, sanatoasa la pret mic: Sultan Ayub.

Desi nu e o shawormerie egipteana ci turceasca, Sultan Ayub si-a facut un nume datorita calitatii produselor si serviciilor oferite cu precadere in sectiunea “take away”. In Alexandria exista mai multe fast-food-uri marca Sultan Ayub in Glym, San Stefano Mall-food court, Downtown. Le poti repera usor dupa logo si decorul cu specific oriental-otoman.

Deviza “Sultan Ayub” este Live Turkey iar daca iti doresti sa te simti ca in Turcia pentru jumatate de ora, o poti face luand o pauza de masa la Sultan Ayub. Vei asculta muzica turceasca moderna si vei putea savura preparate specifice , pentru ca in afara shawormelor,kebab-ului si a shis tawook-ului, aici au un mare succes placintele turcesti (cu branza, spanac, oregano, miere, pui ori vita, curcan afumat) ori dulciurile de pe malul Bosforului. Preturi orientative: sandwich cu shaworma 12-18 L.E , specialitati la farfurie 28.50-47 L.E, placintele turcesti 9.5-22.50 L.E, salatele 4.5 L.E si bauturile racoritoare 4.50 L.E

Click to play this Smilebox collage
Create your own collage - Powered by Smilebox
Another free picture collage by Smilebox