View Cafe - o gura de cafea in aerul proaspat al brizeiView Cafe este cafeneaua hotelului Mediterranean Azur deschis in zona Stanley in vara anului 2008.


Una din problemele orasului Alexandria este lipsa spatiilor de cazare de calitate. Alexandria este o destinatie turistica de vara ce deserveste populatia Orientului Mijlociu. Cand vorbim despre turism in Alexandria vorbim despre turismul arab. Multi locuitori ai statelor invecinate (libieni, sauditi) vin in Alexandria pe perioada verii datorita relaxarii si nenumaratelor surse de divertisment pe care le ofera orasul comparativ cu alte tari din zona. Turistii arabi care isi petrec vacantele in Alexandria si pe Costa de Nord au posibilitati financiare foarte mari si platesc oricat fara sa aiba pretentii ridicate (in special libienii). Acesta este si motivul pentru care foarte putine hoteluri sunt interesate de intretinerea propriilor spatii si aducerea lor la standarde reale, internationale. In plus, multi proprietari de apartamente pe Corniche,cu vedere la mare obtin venituri consistente din inchirierea cu ziua (100USD/zi) in conditiile in care apartamentele lor nu sunt deloc puse la punct iar mobilierul uzat cu greu isi merita denumirea.

Pentru un turist european ori american obisnuit cu o anumita categorie de servicii, singurele variante de cazare din Alexandria (care sunt si foarte scumpe) ar fi hotelul Four Seasons (unde o camera costa in medie 700USD/noapte), Radisson Blu (care insa se afla in afara orasului),hotelul Hilton Green Plaza (departe de mare) la categ 5* si hotelurile Mediterranean Azur, Sofitel Cecil (aici parerile sunt impartite), Sheraton –la categoria 4*. In afara celor mentionate, in Alexandria mai exista Helnan Palestine-un hotel de 5* cu pretentii dar unde bucataria lasa foarte foarte mult de dorit si Salamlek –hotel istoric (in Palatul de Vara al printului Farouk) hotel care este mereu plin deoarece au sub 20 camere.


Hotelul Mediterranean Azur are insa o locatie de invidiat fiind construit in trepte-pe doua niveluri-stil bungalouri, pe o plaja artificiala. Terenul si constructia apartin Ministerului de Interne egiptean si au fost date in locatie de gestiune lantului Azur. Managementul hotelului cunoaste foarte bine avantajul locatiei, atat de bine incat il supraevalueaza si il fructifica la maxim prin tarife similare sau chiar mai ridicate decat Hilton- pentru cetatenii straini. Chiar si un day-use in acest hotel de 4* costa cat un day-use la Four Seasons desi serviciile abia se apropie de categoria 4*.

Cafeneaua View Cafe se afla la nivelul superior, este un spatiu deschis, in aer liber si e accesibila direct de pe Corniche.  Preturile sunt medii spre ridicate (similar cu Costa Cafe, Zanilli’s) iar privelistea panoramica asupra bungalourilor, aleilor pline de vegetatie si flori, a celor doua piscine si a marii compenseaza serviciul lent al personalului. La View Cafe se pot consuma atat dulciuri si bauturi calde/reci cat si diverse platouri din meniul principal(aduse de la restaurant).

Bucataria internationala a hotelului se ridica la standardele de calitate asteptate, mancarurile fiind foarte savuroase. Cafeaua preparata in stil italian (espresso, capuccino) este mediocra insa tot ce inseamna bauturi orientale este foarte bun.

Daca alegeti sa beti o cafea la View cafe si sunteti pretentiosi e mai bine sa alegeti o cafea turceasca. In verile toride, privelistea minunata pe care o puteti admira de la masa poate fi completata de un pahar de Karkadeh rece care va va fi prezentat cu gheata intr-o maniera aparte.

La View Cafe s-a fumat Shisha chiar si in timpul interdictiei, fiind un spatiu complet deschis chiar langa mare.

Daca sunteti insotit de cei mici atentie marita la locurile aflate pe primul rand dinspre mare intrucat balustrada terasei nu este child-proof.