traditii urbane


 

                     arta culinara                   

Opera & Concerte

 programul lunar al Operei din Cairo si Alexandria ...aici


Calendarul altor evenimente mondene este disponibil pe website-urile www.yallahbina.com si  www.tazkarty.net de unde va puteti procura  bilete online.

 

 Prelegeri, filme & expozitii  la Bibliotheca Alexandrina

program lunar...aici

Bibliotheca Alexandrina - Planetarium

filme 3D si efecte laser: Oasis in Space, Cosmic Voyage, Ring of Fire, Stars of the Pharaohs, Seven Wonders, The Zula Patrol(pt copii).

Filmele ruleaza zilnic dupa un anumit program, iar taxa de intrare este 25 L.E pt ne-egipteni.

Biblioteca Alexandrina, o bijuterie a arhitecturii moderne, este mai mult decat o "casa a cartilor".  Ea a fost proiectata a fi un veritabil centru de cultura pe plan international, dorindu-se astfel readucerea Alexandriei pe harta centrelor culturale ale lumii. Aici se organizeaza prelegeri, conferinte, simpozioane, concerte, expozitii. In interiorul bibliotecii exista patru muzee, un planetariu, numeroase sali de conferinte si expozitii, teatre si biblioteca propriu-zisa. Consultarea manuscriselor rare e posibila virtual pe monitoare speciale iar de curand s-a dat startul unui proiect ambitios de scanare a tuturor cartilor si manuscriselor. Acestea vor fi astfel accesibile publicului direct pe site-ul bibliotecii www.bibalex.org . Mentionam ca in acest moment pot fi consultate online in jur de 100.000 carti (majoritatea in limba araba). Consultarea manuscriselor rare e posibila virtual pe monitoare speciale iar de curand s-a dat startul unui proiect ambitios de scanare a tuturor cartilor si manuscriselor. Acestea vor fi astfel accesibile publicului direct pe site-ul bibliotecii www.bibalex.org . Mentionam ca in acest moment pot fi consultate online in jur de 100.000 carti (majoritatea in limba araba). Mai multe despre Bibliotheca Alexandrina... aici